Psychische zorg, anders bekeken

Wat betekent anders bij Folivora? Breed. Holistisch. Duurzaam. We focussen niet op symptomen maar bouwen aan gezondheid. We verlaten de traditionele paden en kiezen voor nieuwe mogelijkheden: sterke combinaties van behandelmethoden uit verschillende hoeken. En jij beslist mee. Samen met ons neem je weer regie over je leven. Zodat je ons uiteindelijk niet meer nodig hebt. Zo bekijken wij psychische zorg.

Holistische visie

We combineren complementaire therapieën met reguliere geneeskunde. Met aandacht voor body, mind én spirit. Het beste van verschillende werelden voor groei door bewustwording.

Warm therapeutenteam

Je gaat op meerdere manieren tegelijk aan de slag. Samen met betrokken therapeuten die intens samenwerken om jou te helpen. Steeds onder leiding van psychiater Dr. Nathalie Heemskerk. 

Denken, voelen én doen

We gaan verder. En dieper. Je leert bij, doorvoelt en integreert nieuwe inzichten ook écht in je leven. Da’s de essentie van onze behandelingen. Maar ook van onze cursussen, workshops en lezingen.

Holistische combitrajecten

Verschillende behandelmethodes gecombineerd in een intensief traject. Denken, voelen én doen. Waarbij je één-op-één met je therapeut aan de slag gaat. En samen met kleine groepjes ‘lotgenoten’ groeit. Voor een dieper resultaat. Dankzij bewustwording. En medicatie? Enkel wanneer het moet.

Combitraject Burn-out

Begrijp wat je overkomt en herwin je kracht

Combitraject Depressie

Snap wat er gebeurt en zie weer mogelijkheden

Combitraject Trauma

Genees het trauma en stop de cirkel

Wat mag je verwachten van een combitraject?

N

Je werkt op verschillende manieren tegelijk aan de oplossing

N

We nemen de tijd en de ruimte om écht aan de slag te gaan

N

Je werkt in een combinatie van kleine groepjes en één-op-één

N

Een helder en afgebakend traject van zes maanden

N

Een warm en hecht therapeutenteam dat je helpt en steunt

N

Persoonlijke opvolging door Dr. Nathalie Heemskerk

Past zo’n combitraject bij mij?

We willen dat je je goed voelt tijdens je begeleiding. Kun je je vinden in deze drie vragen? Dan hebben we alvast een mooie basis.

1

Prioriteit aan je herstel?

Het is belangrijk dat je priori-tijd wil geven aan jezelf. Ben je bereid om zes maanden lang zo’n twee keer per week te investeren in jezelf? Wil je samen met ons op verschillende manieren tegelijk aan je herstel werken? Verwacht van ons geen quick fixes of algemene tips, maar wel inzicht in de oorzaken en bewustwording van patronen in je leven. Want wij zien jou graag écht groeien.

2

Holistische aanpak van je klachten?

Wil je je klachten vanuit een brede blik bekijken? Denk je graag ruimer dan enkel medicatie? Ben je bereid om de kern van je ‘probleem’ aan te pakken? En wil je daarvoor verschillende behandelmethoden combineren tot een sterk geheel? Ben je benieuwd hoe complementaire behandelwijzen je kunnen helpen? Dan zitten we alvast op dezelfde golflengte.

3

Wil je ervoor werken?

Je kunt mooie resultaten boeken als je effectief aan de slag gaat met wat we bespreken. Want jij speelt de grootste rol in je groeiproces. Wij zijn er om je hierin te inspireren en te begeleiden. Ben je bereid om de soms hobbelige weg die voor je ligt te volgen? We doen het samen.

Overweeg je één van de combitrajecten te volgen? Kom gerust kennismaken

Tijdens dit gesprek met psychiater Dr. Nathalie Heemskerk bespreken we je situatie en beantwoorden we je vragen. Open, eerlijk en zonder taboe. Dit gesprek is helemaal vrijblijvend. Je betaalt gewoon één sessie.

Volg je liever losse sessies?

Een combitraject bundelt verschillende behandelmethodes in een intensief programma. Maar onze therapeuten bieden deze onderdelen ook afzonderlijk aan. In losse sessies. Met uitzondering van Dr. Nathalie Heemskerk. Claudia, Nuria, Inge en Hans zijn gespecialiseerd in verschillende vakgebieden.

Wanneer kies je voor een combitraject?

N

Je wil intensief en diepgaand aan de slag.

N

Je situatie beïnvloedt je leven heel sterk.

N

Je wil je klacht bekijken vanuit verschillende invalshoeken.

N

Je wil graag samen groeien met ‘lotgenoten’. Maar tegelijk ook één-op-één-begeleiding bij je therapeut.

N

Je wil je engageren voor zes maanden.

Wanneer kies je voor een losse sessie?

N

Je wil een beperkter aantal sessies volgen.

N

Je geeft de voorkeur aan één-op-één werk met je therapeut.

N

Je vraag of situatie sluit sterk aan bij een specifieke methode.

N

Je voelt je aangesproken door een bepaalde therapie.

N

Je wil werken aan een specifiek onderdeel van je klacht.