Hoe ik werk

Een duurzame kijk op psychische zorg 

Ik werk vanuit een holistische visie. Dat betekent dat ik jou als persoon centraal stel. We kiezen samen voor een aanpak die bouwt op jouw eigen kracht. Daarbij hebben we aandacht voor je lichaam, je emoties, je gedachten en je spiritualiteit. Body, mind & spirit, dus. We maken samen sterke combinaties van oplossingen uit verschillende hoeken. Op zo'n manier dat ze elkaar versterken. Zo wil ik je zelfherstellende vermogen aanspreken. Om je op lange termijn duurzaam verder te helpen. Zodat je zelf weer regie over je leven kunt nemen. En mij niet meer nodig hebt.

Focus op je eigen kracht

Je hebt altijd een keuzemogelijkheid. Hoe klein soms ook. Het is belangrijk dat je die (opnieuw) ziet. Hoe overweldigend het misschien ook voelt. Samen zoeken we de mogelijkheid die er vandaag wél is. Zo (her)ontdekken we jouw eigen kracht. En dat doen we stap voor stap.

Welke verantwoordelijk kun en wil je zelf nemen? Wil je echt opnieuw meer regie krijgen over je eigen leven? Je kunt stevige stappen zetten als je bereid bent om te werken. Om effectief aan de slag te gaan met wat we bespreken. Om zelf creatief te zijn en ervoor te gaan. Op jouw eigen manier. Op jouw eigen tempo. En met mijn ondersteuning. Want je staat er niet alleen voor.

Slimme combinaties voor een sterk effect

Het is belangrijk om je klacht te begrijpen en te plaatsen. Wat vind je juist moeilijk en hoe komt dat? Daarvoor dient psychotherapie. Tijdens deze gesprekken bekijken we samen jouw situatie en jouw oplossingen. Ik combineer het graag met andere dingen. Zo blijf je niet in je hoofd 'vastzitten' en werk je op een extra andere manier aan je herstel. Daardoor kan je 'probleem' vaak dieper en gerichter opgelost worden. We kiezen voor een slimme en sterke combinatie van oplossingen die bij jou past.

Behandelingen met open blik

We maken samen een veilig en effectief behandelplan op jouw maat. Met een sterke combinatie van oplossingen uit verschillende disciplines. Altijd wetenschappelijk onderbouwd. Emotional Freedom Technique (EFT) helpt je bijvoorbeeld om contact te houden met je lichaam en je emoties. Mind-body-technieken zoals mindfulness helpen je om minder te piekeren en goed voor je lichaam te zorgen. Of ben je gebaat bij vaardigheden om beter je grenzen te stellen. Of misschien is een creatieve aanpak en gepast sporten meer jouw ding. We kiezen altijd voor no-nonsense technieken die hun nut keer op keer aantonen. En die passen bij jouw persoonlijkheid. Indien nodig, verwijs ik je door naar gespecialiseerde professionals.

Duurzaam medicatiegebruik

Soms kan medicatie je (tijdelijk) extra ondersteunen. Maar ik schrijf het niet standaard voor. Ik wil vooral je zelfherstellende vermogen stimuleren. Daarom bekijken we eerst natuurlijke medicatie. Denk daarbij aan vitamines, probiotica of mineralen die hun werking stevig bewijzen. Is medicatie toch aangewezen? Dan gaan we altijd voor een sterke combinatie met andere behandelvormen.

Body, mind & spirit

Elke persoon is een unieke combinatie van lichaam, geest en ziel. Het ene staat niet los van het andere. Daarom heb ik oog voor al deze aspecten. Welk deel van jou heeft er nu extra aandacht nodig? En wat vind jij zelf belangrijk? Wil je graag minder piekeren en meer contact met je lichaam? Is geloof of spiritualiteit als zingeving belangrijk voor jou? Of wil je graag emotioneel tot rust komen? We bekijken het met een open blik. 

Leefstijl

Hoe bevorder je je gezondheid? Hoe versterk je je veerkracht om een eventuele terugval te voorkomen? Dit gaat over preventie. Hoe zit het met je leefstijl? Voeding, beweging, slaap, natuur. Maar ook mediagebruik, ontspanning, sociale contacten, relatie, werk, hobby's, ... Leefstijl is heel breed. En het is voor iedereen anders. Vaak kan een gerichte leefstijlverandering heel wat voor je doen op lange termijn.

Concrete aanpak die bij jou past

We starten met een kennismakingsgesprek. We bespreken je vraag en bekijken waar jij het moeilijk mee hebt. Open, zonder taboe en zonder verdere verplichting. Ik help je om je vraag en werkpunt helder te formuleren. Na dit gesprek heb je een beter zicht op je situatie. En op welke aanpak je zou kunnen helpen. Dat kan een behandeling zijn. Maar ook een doorverwijzing.

Indien we samen verder gaan, werken we een plan op maat uit. Een oplossing die voor jou haalbaar is. En die bij je persoonlijkheid past. Het maakt niet uit of je voor de eerste keer hulp zoekt of al in behandeling bent. Tijdens een reeks gesprekken gaan we concreet aan het werk. Je bent altijd vrij in tempo, aantal sessies, ... 

> meer info over een vrijblijvend kennismakingsgesprek©2022 Noord-Limburg België.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.