Leefstijlgesprek

Hoe je leeft, speelt een grote rol in je lichamelijke én psychische gezondheid. Dat is niet nieuw. En de wetenschap bevestigt dit ook. Maar wat helpt je nu echt vooruit? Wat past er bij jouw lichaam en persoonlijkheid? En welke info is juist en wat is een fabel?

Leefstijlgeneeskunde is een opkomende tak van de geneeskunde. Het bekijkt met een brede blik wat je kunt doen om jezelf gezond te houden. En hoe je opnieuw gezond kunt worden. Leefstijlgeneeskunde focust op het stimuleren van gezondheid ipv het bestrijden van ziekte en symptomen. Het gaat over je lichaam actief 'leiden' in gezondheid ipv 'lijden' aan ziekte.

Wat is leefstijladvies?

We kijken met een brede blik naar je levensstijl. Bewegen, eten, slapen, ... Maar ook digitale hygiëne, balans in leven en werk, weten wat je stress of rust geeft, je frustraties en energielekken oplossen, ... Het gaat dus over gerichte veranderingen, aangepast aan jouw leven en lichaam. Op die manier kun je een belangrijk deel van je gezondheid actief in eigen handen nemen.

Leefstijladvies kan preventief. Of bij 'vage' klachten zoals hoofdpijn, darmklachten, ... Of je kan het combineren bij herstel van ziekte. Maar hoe begin je eraan? Wat is een goede oplossing voor jou? En hoe integreer je het op een realistische manier in je eigen leven? Als arts geef ik je graag helder en degelijk advies, aangepast aan jouw situatie. Zodat je er ook effectief iets mee kan.

Wanneer kan leefstijladvies helpen?

  • Je slaapt slecht. Woelen, piekeren, opstaan, ... Een aantal gerichte aanpassingen door de dag zorgen voor een betere nacht. Wat kun je concreet doen?
  • Je wil je weerstand en algemene gezondheid versterken. Maar er zijn zoveel vitamines, preparaten, .... Ik geef je graag degelijk advies.
  • Wat kun je doen om stresspieken te verminderen? Bv welke voeding maakt je lichaam rustiger? Welke vorm van ontspanning past bij jou (niet iedereen moet op yogales)? En hoe integreer je het praktisch in je leven?
  • Het leven gaat je te snel. Je 'moet' dit, je 'moet' dat. Je voelt je overspoeld. Hoe krijg je meer evenwicht in je leven? Een evenwicht dat bij je past, zonder te overdrijven.
  • Je bent volgt een behandeling (chemotherapie, ...) en wil je lichaam extra ondersteunen. Wat kun je concreet doen? En wat is haalbaar en aangewezen? Dit kan in samenspraak met je behandelende arts.
  • ...

Leefstijlgesprek

Ik geef je graag gepast advies tijdens een leefstijlgesprek. Eén of enkele gesprekken, afhankelijk van je vraag.

> meer info over afspraken en tarieven


©2022 Noord-Limburg België.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.