Dr. Heemskerk Nathalie

Psychiater - Klinisch psycholoog - Leefstijlarts


Studie en werk

In januari 2017 ben ik afgestudeerd als regulier arts aan de Universiteit van Maastricht, na afronding van mijn geneeskundestudie. Datzelfde jaar ben ik mij in Nederland gaan specialiseren tot psychiater.

Bovenstaand geneeskunde avontuur was een droom op zich, waarvoor eerst een ander pad bewandeld werd. 

In 2009 ben ik, na een 5-jarige studie, afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Leuven met een master in de klinische en gezondheidspsychologie. Op een zoektocht naar meer dan alleen de psychische kijk op de mens, en toen al nieuwsgierig naar integratie met het fysieke deel, heb ik mijn pad verder gezet en in 2013 afgestudeerd aan de Universiteit Hasselt als bachelor in de Biomedische Wetenschappen. Hieruit volgde de onweerstaanbare drang om geneeskunde te studeren, zoals met succes geschiedde.

Terugkijkend geloof ik dat het leven mij via dit lange pad (2004-2021) de tools gaf om mij ten volle te ontwikkelen tot een integraal zorgprofessional.

Mijn wens is om te doen in dit leven wat ik het liefste doe, en dat is de verbinding benadrukken tussen lichaam en geest. Dat doe ik vanuit mijn kennis als psychiater, klinisch psycholoog & leefstijlarts, en bovenal vanuit mijn passie als medemens. Ik geloof dat in (h)erkenning van deze krachtige verbinding de oplossing ligt van veel onderliggend lijden.

Bijscholen doe ik zowel in reguliere als complementaire behandelmethoden.

Sinds mei 2021 ben ik als psychiater werkzaam in het Noorderhart Mariaziekenhuis Pelt, alsook in mijn privé praktijk in Eksel.

Diploma's

2004 - 2009: Bachelor & Master in de klinische en gezondheidspsychologie

2009 - 2012: Bachelor in de biomedische wetenschappen

2012 - 2017: Bachelor & Master in de geneeskunde

2017 - 2021: Arts-specialist in de psychiatrie

Privé en vrije tijd

Woonachtig op een rustgevend en door natuur omringd plekje in het Noorden van Belgisch Limburg. Daar woon ik samen met mijn vriend, ons zoontje en onze Oudduitse Herder 'Boris'. Ik trakteer mijzelf graag op wandelingen in de natuur, yoga, meditatie en alles wat met persoonlijke groei te maken heeft.