Tarieven en afspraken

Gesprekken

We starten altijd met een kennismakingsgesprek. Zo krijg je zicht op de mogelijkheden (traject starten, doorverwijzing, ...). Dit gesprek is helemaal vrijblijvend. Je bent daarna dus tot niets verplicht. Beslis je na dit kennismakingsgesprek om een traject op te starten? Dan bespreken we samen hoe we dat aanpakken.

Ik vind het belangrijk om tijd te nemen om naar je te luisteren. Daarom duurt elk type gesprek één uur. Op het einde van het gesprek bekijken we samen of een volgende sessie nodig is. Je bepaalt altijd zelf en in alle vrijheid of je verder gaat of niet.

De gesprekken gaan door in mijn praktijk of online. Bij online gesprekken ontvang je van mij een toegangslink voor videobellen.

Verslagen

Heb je een medisch verslag nodig voor je ziekteverzekering? Dit kan in de loop van het behandeltraject (na minimaal 2 gesprekken). Meldt dit a.u.b. aan het begin van het gesprek, dan ruimen we hier de tijd voor in tijdens het gesprek. 

Het is voor mij praktisch niet (meer) haalbaar om dit voor iedereen buiten de gesprekken om te maken.

Tarieven (vanaf oktober)

Het tarief is per sessie, ongeacht het type gesprek (kennismakingsgesprek, behandelgesprek, adviesgesprek, leefstijlgesprek).

  • volwassenen (vanaf 18 jaar): € 110 per sessie
    hiervan wordt € 61.82 terugbetaald (of € 73.20 indien je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming, vraag dit na bij je mutualiteit)
  • adolescenten (15 tot 18 jaar): € 130 per sessie
    hiervan wordt € 97.11 terugbetaald (of € 101.45 indien je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming, vraag dit na bij je mutualiteit)

De betaling gebeurt ter plekke. Dat kan cash, via bancontact-app of met bankkaart. Je ontvangt altijd een attest voor verstrekte hulp. Dat kun je gebruiken voor terugbetaling door je mutualiteit.

Terugbetaling mutualiteit

Je hebt recht op terugbetaling door je mutualiteit. Dat geldt voor elk type gesprek. Het attest dat je na je gesprek ontvangt, dien je (met klevertje) gewoon in bij je mutualiteit. Er staat geen maximum op het aantal terugbetaalbare sessies aangezien het gaat om psychiatrische zorg.

Afspraak maken

Dat kan eenvoudig via telefoon:

  • +32 492 485 480 (Geen bereikbaarheid tot oktober vanwege bevallingsverlof)

Het is praktisch niet haalbaar om afspraken te maken via mail. Een afspraak annuleren via mail kan wel.

Is het de eerste keer? Dan bespreken we via telefoon kort je vraag. En maken we indien gewenst een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Afspraak annuleren

Kun je niet komen naar je afspraak? Dan vraag ik je om me minstens 48 u. op voorhand te verwittigen. Zo kan iemand anders jouw plaats nog innemen. Bij een te laat of niet geannuleerde afspraak, ben ik genoodzaakt om je sessie aan te rekenen (conform art. 77 van de Code van de Geneeskundige plichtenleer). Annuleren kan snel en eenvoudig:

  • via mail: integralepsychiatrie@outlook.com
  • via sms: +32 492 458 480
  • via telefoon: +32 492 458 480 (inspreken op voicemail is prima)
©2022 Noord-Limburg België.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.