TESToverheemskerk

arts, psychiater en klinisch psycholoog


De wisselwerking tussen 'body, mind & soul' boeit me enorm. 
Mijn ontdekkingstocht naar een totale kijk op de mens bracht me bij de psychiatrie. 

Met een bijzondere interesse voor de holistische psychiatrie.
Want die duurzame visie bundelt alle elementen die ik een warm hart toedraag. 

Ik maak die aanpak graag voor iedereen toegankelijk via mijn zelfstandige psychiaterpraktijk. En via het gezondheidscentrum Folivora.

Met de luiaard als milde inspirator. 

Nathalie als psychiater

Bruggen bouwen tussen verschillende disciplines. Dat vind ik belangrijk. Ik zoek vastberaden naar manieren en verbinding met collega's om cliënten op een menselijke, duurzame en open-minded manier te ondersteunen. Mijn parcours tot nu toe maakte me tot een breed gevormde psychiater. Daar ben ik dankbaar voor. Daarom blijf ik nieuwsgierig en school ik geregeld bij. 

Mijn opleiding tot psychiater begon in 2017 aan de GGzE in Eindhoven. Deze vier boeiende jaren brachten me een ruime ervaring met mensen van alle leeftijden. Ik werkte op crisisafdelingen en bij crisishulp aan huis. Ik ondersteunde personen met milde klachten, die voor het eerst hulp zochten. En mensen met zeer ernstige psychiatrische aandoeningen, die in crisis verkeerden en soms al een lange hulpverleningsgeschiedenis hadden. Het laatste jaar was ik assistent-psychiater in het Catharinaziekenhuis Eindhoven en werkte ik in de verslavingszorg (Novadic Kentron in Vught). 

Na mijn opleiding combineerde ik mijn praktijk met een psychiaterfunctie in het Mariaziekenhuis in Pelt. Maar vandaag focus ik me volledig op mijn praktijk en het gezondheidscentrum Folivora. Twee projecten waarin ik mijn passie kwijt kan.

Basisopleiding

 • Arts-specialist in de psychiatrie - GGzE Eindhoven - 2021
 • Master in de geneeskunde - Universiteit Maastricht - 2017
 • Bachelor in de biomedische wetenschappen - Universiteit Hasselt - 2013
 • Master in de klinische en gezondheidspsychologie - Katholieke Universiteit Leuven - 2009
  (Visumnummer Klinisch Psycholoog: 327727).
 • Psychotherapeutische stromingen: cognitieve gedragstherapie, schematherapie, mentalisation based treatment, systeemtherapie, groepstherapie, psychodynamische psychotherapie, interpersoonlijke psychotherapie.

Bijscholingen

 • Psychedelische psychotherapie (actief lid bij Psychedelic Society Belgium)
 • Functionele Kinesiologische Communicatie (FKC) - 2022
 • Spiritualiteit in de psychiatrie - 2021
 • Stemmeninterview - 2020
 • Open Dialogue (systemische therapievorm) - 2019
 • Emotional Freedom Technique (EFT) - 2018

Nathalie als mens

In de eerste plaats ben ik mama van een prachtig zoontje David. Geboren in 2017, drie maanden voor de start van mijn opleiding tot psychiater. Hij groeide het hele traject met me mee. Hij is ondertussen een leuk en guitig kereltje. En heel fier dat hij binnenkort een broertje of zusje krijgt... 

Ik ben de vrouw van Kurt, mijn rots in de branding. Samen vormen we een evenwichtig en sterk team. In 2020 kochten we ons droomhuis. Een deel daarvan renoveren we tot het multidisciplinaire gezondheidscentrum Folivora. Dit is ons medisch sociaal-maatschappelijk project. Kurt is de innovatieve handy man die de mooie praktijkruimtes en polyvalente zaal (ver)bouwt. En bij al die inspanning hoort ook ontspanning. Dat doen we door creatief bezig te zijn in onze (moes)tuin. Of met een stevige wandeling of jogsessie in het bos. En als het even kan, trekken we op avontuur door de Oostenrijkse of Zwitserse bergen.

Last but not least, ben ik medemens van zoveel kleurrijke personen, die ik mijn patiënten mag noemen. Zij inspireren me elke dag om zorg te bieden die hen alle recht aan doet.

Nathalie als spreker

Ik ben gepassioneerd door de holistische psychiatrie. En vooral door de belangrijke rol die de patiënt heeft in zijn eigen gezondheid. Het is een vrij nieuwe stroming binnen de psychiatrie, die aan belang toeneemt. Ik deel mijn enthousiasme en inzichten graag tijdens informele lezingen. Dat is een ongedwongen kennismaking met de holistische gezondheidszorg. Interessant voor een breed publiek: of je nu zorgprofessional bent of gewoon begaan met je eigen gezondheid. Tijdens zo'n sessie geef ik een algemeen beeld en deel ik ervaringen, tips en anekdotes. Daarnaast spreek ik ook in academische context zoals het Vlaamse GGZ-congres.

 • Lezing bijwonen of organiseren? Contacteer me voor meer info.